Nu te poti hotari intre vinul Cabernet Sauvignon sau Merlot? Daca acestea sunt produse in aceeasi regiune, de cele mai multe ori vinul Cabernet Sauvignon va fi mai intens datorita concentratiei ridicate de taninuri. In schimb, daca vinul Merlot corpolent este printre preferatele tale, atunci ar trebui sa te orientezi catre cel produs intr-un climat mai calduros.
Vinurile Merlot si Cabernet Sauvignon produse in climatul racoros se remarca prin prezenta in cantitati ridicate a taninurilor si prin aromele de tutun. Se intampla adesea ca cele doua vinuri sa fie confundate intre ele si sunt produse in special in tari precum Franta, Italia, Chile sau Africa de Sud, cele din urma fiind, de regula, mai fructate.
In schimb, cele produse intr-un climat mai calduros sunt si mai fructate, iar concentratia de taninuri nu mai este atat de evidenta. O practica comuna este maturarea la baricul de stejar pentru ca vinul sa dobandeasca mai multa structura.
Vinul obtinut din struguri Cabernet Sauvignon este despre virilitate si forta, fiind cunoscut in randul cunoscatorilor drept „regele vinurilor rosii.” Vinurile sunt corpolente, cu o culoare rosie intensa si se pot consuma alaturi de diverse preparate, in special cele din carne de vanat sau fripturi din vita premium.
In viile Dealu Mare, zona viticola care gazduieste Crama Budureasca, soiul Cabernet Sauvignon se bucura de o atentie speciala, microclimatul fiind ideal pentru dezvoltarea strugurilor negri. Fiecare an aduce recolte bogate, de buna calitate, arome intense, bine echilibrate si o structura complexa.
Un vin de inalta calitate care are toate sansele sa te cucereasca este Cabernet Sauvignon din gama Budureasca Clasic. Este de o culoare rosu rubiniu, avand arome de fructe de padure completate cu note erbacee. Vinul este corpolent, bine echilibrat si are o structura complexa, iar gustul de mure proaspat culese cu note subtile, rafinate de piper verde este o adevarata placere. Vinul poate fi consumat alaturi de preparate din carne si porc indiferent de modul in care acestea sunt gatite, dar merita servit si alaturi de branzeturi dure, maturate. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale, temperatura ideala de servire a vinului este de 16 – 18 grade.
Cine prefera vinul obtinut din struguri Merlot trebuie sa stie ca acest soi originar din regiunea Bordeaux a Frantei a fost cultivat pentru prima data in tara noastra in urma cu mai bine de un secol. Vinurile sunt mai putin intense decat Cabernet Sauvignon, iar cele produse de Crama Budureasca sunt foarte apreciate in randul cunoscatorilor. Drept dovada au fost recompensate cu cele mai inalte distinctii la competitiile de profil organizate peste hotare.
Merlot din gama Budureasca Premium este un vin de inalta calitate care are toate sansele sa te cucereasca din prima. Pamantul, butucul si baricul, toate sunt de un soi bun, iar microclimatul unic al viilor Budureasca cantareste enorm in obtinerea unor vinuri de inalta calitate. Vinul este maturat in baric de stejar romanesc si american pentru a-i da echilibrul perfect intre gust, culoare, savoare si arome. Este rubiniu inchis, culoare aflata in armonie cu gustul intens de fructe de padure si cirese amare. Taninurile sunt moi, insa foarte bine conturate, iar aroma vinului persista indelung. Datorita faptului ca este mai putin taninos in comparatie cu alte vinuri din struguri de Merlot, acesta se poate consuma alaturi de mai multe preparate, in special cele din carne mai usoare sau paste. Pentru evidentierea tuturor calitatilor sale este recomandata servirea sa la o temperatura intre 16 si 18 grade.
Comanda Cabernet Sauvignon sau Merlot din calitate din magazinul online al Cramei Budureasca si lasa-te cucerit!