Bujorii – flori ce fac orice ocazie una specială

Bujorii – flori ce fac orice ocazie una specială

Există ceva despre bujori care doar țipă ocazie specială. Poate că sunt florile lor mari și pufoase sau felul în care par să arate mereu ca și cum ar fi izbucnit de bucurie. Indiferent de motiv, dacă vrei să adaugi un plus de lux următorului tău eveniment, acestea sunt florile pentru tine.

Bujorii vin într-o varietate de culori, de la alb clasic la nuanțe de roz și chiar galben. Indiferent de schema dvs. de culori, există un bujor care se va potrivi perfect. Și, pentru că sunt atât de atrăgătoare, câteva tulpini bine plasate pot face un drum lung. Doar câteva flori într-o vază simplă vor îmbrăca instantaneu orice peisaj de masă sau șemineu.

Deci, indiferent de ocazie, nu uitați de bujori roz! Aceste flori frumoase vor face orice eveniment să se simtă deosebit de special.

De unde provin bujorii

Bujorii sunt o plantă cu flori care este originară din Asia, Europa și vestul Americii de Nord. Bujorul este floarea statului Indiana, iar orașul Beijing organizează anual un festival numit Festivalul Bujorului.

Bujorul este un simbol al norocului și al prosperității în cultura chineză și este cultivat în China de peste 2.000 de ani. Bujorii vin într-o varietate de culori, inclusiv alb, roz, roșu, violet și galben. Cea mai populară culoare a bujorului este roz.

Bujorii sunt în general ușor de crescut și de îngrijit. Preferă soarele plin sau umbra parțială și solul bine drenat. Bujorii pot fi înmulțiți prin diviziune sau prin sămânță. Diviziunea este cea mai comună metodă de înmulțire, deoarece produce plante mai mari, cu mai multe flori, mai repede decât semințele.

Istoria bujorilor

Bujorii sunt cultivați în China din vechime și sunt una dintre cele mai vechi plante cu flori aflate în cultură. Au fost cultivate inițial pentru proprietățile lor medicinale, dar mai târziu au devenit un simbol al norocului și al prosperității. Bujorii au fost introduși în Europa la începutul secolului al XVIII-lea și au devenit rapid favoriții grădinarilor de acolo. Astăzi, bujorii sunt cultivați pe scară largă în întreaga lume și sunt o alegere populară pentru florile tăiate.

Diferitele tipuri de bujori

Bujorii sunt una dintre cele mai populare flori din lume. Ele vin în multe culori și soiuri diferite.

Există două tipuri principale de bujori: bujori de grădină și bujori sălbatici. Bujorii de grădină sunt cel mai popular tip. Sunt cultivați în grădini din întreaga lume.

Bujorii de grădină vin în multe soiuri diferite. Cele mai populare soiuri sunt „Bowl of Cream”, „Festiva Maxima”, „Mme Lemoine” și „Shirley Temple”.

Cum să ai grijă de bujorii din curte

Bujorii sunt una dintre cele mai frumoase și romantice flori.

Pentru a vă îngriji bujorii, începeți prin a-i planta în sol bine drenat, în plin soare până la umbra parțială. Asigurați-vă că le plantați suficient de adânc, astfel încât rădăcinile să fie acoperite cu pământ. Udă-ți bujorii în mod regulat în timpul sezonului de creștere. Fertilizează-le la fiecare câteva săptămâni cu un îngrășământ echilibrat pentru a promova o creștere sănătoasă. Deadhead a cheltuit flori pentru a încuraja noi înfloriri. Când vremea începe să se răcească în toamnă, tăiați frunzișul la aproximativ 15 cm deasupra solului.

Aranjamente cu bujori

Când vine vorba de aranjamente cu bujor, cerul este limita. Bujorii pot fi aranjati intr-o vaza simpla cu putina verdeata, sau pot fi vedeta unui aranjament extravagant. Indiferent cum alegeți să le aranjați, bujorii vor face cu siguranță orice ocazie specială.

Dacă sunteți în căutarea unui aranjament simplu, încercați să plasați trei sau patru bujori într-o vază cu niște frunze verzi. Acest lucru va oferi aranjamentului dvs. puțină înălțime și textura, fără a fi prea exagerat. Dacă vrei ca aranjamentul tău să iasă cu adevărat în evidență, încearcă să folosești o vază transparentă și să o umpli cu apă care a fost colorată cu colorant alimentar. Acest lucru va face ca bujorii tăi să arate de parcă ar pluti în aer!

Pentru un aranjament mai dramatic, încercați să grupați mai multe culori diferite de bujori.

Bujorii sunt flori preferate de mirese

Bujorii au fost de secole o floare preferată a mireselor. Aceste flori frumoase simbolizează dragostea, prosperitatea și norocul, făcându-le completarea perfectă pentru orice nuntă. Bujorii vin într-o varietate de culori, de la roz delicat la roșu bogat, iar florile lor mari fac o declarație care va impresiona cu siguranță oaspeții tăi. Indiferent dacă alegeți să le folosiți ca parte a buchetului dvs. sau ca piese centrale pentru mesele dvs. de recepție, bujorii vor adăuga cu siguranță o notă de eleganță zilei tale mari.

Actual