Aveti de organizat parastase? Apelati la firma de servicii funerare si cinstiti memoria defunctului

Aveti de organizat parastase? Apelati la firma de servicii funerare si cinstiti memoria defunctului

Obiceiurile si datinile raman in urma, sufocate de ritmul alert in care ne desfasuram viata de zi cu zi si din cauza ruperii de viata la tara, vatra in care acestea au fost plamadite si s-au ”copt” ani la rand. Insa atunci cand vine vorba de obiceiurile funerare, simtim o obligatie morala fata de cei pe care i-am pierdut sa le cinstim memoria.

Cu toate astea, organizarea parastaselor conform datinii stramosesti devin dificila si din cauza organizarii si din cauza faptului ca poate nu cunoasteti obiceiurile in totalitate. Insa nu trebuie sa va ingrijorati! Pentru a va asigura ca veti reusi sa va achitati de aceasta datorie morala, puteti apela cu incredere la o firma de servicii funerare.

Casa Funerara Bucur, spre exemplu, asigura servicii funerare de organizare parastas sau pomeni, astfel incat sa stiti ca veti cinsti de fiecare data asa cum se cuvine memoria persoanei trecute in nefiinta. Astfel, veti avea siguranta ca veti putea oferi colaci, coliva si toate produsele necesare indeplinirii datinilor stramosesti, asa cum au fost acestea transmise din generatie in generatie. Consilierii Casei Funerare Bucur sunt specializati in domeniul organizarii acestor evenimente si va pot ajuta cu informatii si cu tot necesarul indeplinirii pomenirilor.

Ce sunt pomenirile si cand se fac?

Suntem invatati ca viata omului nu se sfarseste odata cu incetarea vietii pamantesti si moartea trupului. Astfel, Biserica isi indeamna credinciosii sa nu-si uite persoanele dragi care au trecut in nefiinta si sa ii aminteasca mereu in rugaciuni si sa ii pomeneasca cu fiecare ocazie.

Conform traditiei si normelor Bisercii Ortodoxe, pomenirile se fac la date bine stabilite si au corelatii cu evenimentele biblice petrecute. In plus, pomenirile se fac cu integrarea preferintelor defunctului, fiind momente speciale in care familia rememoreaza evenimente din viata impreuna cu acesta.

Iata datele la care se fac pomenirile:

  • La 3 zile de la deces – in general, aceasta coincide cu ziua in care defunctul este inmormantat, in cinstea Sfintei Treimi si a Invierii din morti a Mantuitorului, in cea de-a treia zi;
  • La 9 zile de la deces – motivul acestei pomeniri este explicat in Biblie astfel: ”ca raposatul sa se invredniceasca de partasia cu cele 9 cete ingeresti si in amintirea ceasului al 9-lea cand, Domnul, inainte de a muri pe cruce, a fagaduit talharului Raiul pe care ne rugam sa-l mosteneasca si mortii nostri”;
  • La 40 de zile sau 6 saptamani – aceasta pomenire se face in amintirea Inaltarii la Cer a Domnului, care a avut loc la 40 de zile dupa Inviere. Momentul este explicat in Biblie astfel: ”Pentru ca tot asa se se inalte si sufletul raposatului la Cer”.
  • La 3/ 6/ 9 luni de la Deces – aceste pomeniri se fac in cinstea Sfintei Treimi;
  • In fiecare an, pana la 7 ani de la moartea defunctului – ultima pomenire, cea de 7 ani, aminteste de cele 7 zile ale creatiei.

Casa Funerara Bucur va poate ajuta cu organizarea pomenirilor si parastaselor, cu meniuri personalizate in functie de preferinte si adaptate la cerintele familiilor solicitante. Intrati pe site, consultati oferta completa si asigurati-va ca veti respecta traditia si veti cinsti asa cum se cuvine memoria persoanei trecute la cele vesnice.

Uncategorized