Amenajarile interioare si tendintele in design interior de anul acesta

Amenajarile interioare si tendintele in design interior de anul acesta

Nu toata lumea isi poate permite o casa cu dimensiuni mari si ferestre uriase, dar cu cateva sfaturi simple de design interior ne putem apropia de obiectivul nostru.

In ultimii ani, utilizarea din ce in ce mai frecventa a tehnologiei si a retelelor de socializare ne permite sa aflam rapid si usor despre tendintele si stilurile internationale in materie de design si decoratiuni interioare.

De aceea, iti prezentam principalele tendinte in materie de design si decoratiuni pentru acest an.

Obiectele de mobilier

Anul acesta mobilierul inclina spre culori mai inchise. Ne indepartam de nuantele de lemn palide, albite, care au fost extrem de populare datorita tendintei scandinave din ultimii ani.

In acest an, tonurile de lemn mai intunecate aduc o renastere a farmecului retro si ofera o abordare proaspata a luxului modern.

In plus, lemnul continua sa fie o tendinta, mai ales atunci cand este combinat cu alte materiale, cum ar fi sticla si metalul, in solutii de design foarte valoroase si originale.

Manerele si picioarele din metal sunt finisajele perfecte pentru a adauga o nota suplimentara de farmec. O fuziune de nuc, auriu, alama si marmura neagra confera un aer foarte sofisticat multor piese de mobilier.

Decorul peretilor

Pentru decorul peretilor din locuinta, tapetul va fi o solutie potrivita pentru anul acesta. Este indicat ca tapetul sa contina motive ce evoca natura, precum palmierii sau padurile, care vor influenta designul oricarei incaperi.

Mai mult, natura se face remarcata atat in decorul peretilor, cat si in modelele de perne, prosoape sau lenjerii de pat.

O alta optiune pentru decorarea peretilor este folosirea picturilor, a imaginilor si a fotografiilor, pe care le poti agata astfel incat sa nu aglomerezi peretii.

Materialele folosite

Designerii de interior se intorc la natura atat prin materialele folosite, cat si prin decoratiunile care recreeaza mediul natural.

Astfel, amenajarile interioare pot contine flori verzi sau fantani, acolo unde spatiul permite.

Poti folosi plante de interior pentru spatii luminoase sau panouri cu muschi si licheni, care au devenit un trend in materie de amenajari interioare. Acestea pot fi folosite in orice incapere, sub forma de tablouri sau pentru un perete intreg.

Texturile

Principiile de baza in amenajarile interioare includ si suprafetele texturate, indiferent daca vorbim despre peretii cu tapet, despre lemnul neslefuit sau despre textilele pretioase si placute la atingere.

In privinta texturilor pe care le poti alege pentru locuinta, cuvintele de baza sunt si de aceasta data – intoarcerea la natura.

Covoarele din impletituri si tesaturi naturale sunt din nou in trend, fiind usor de integrat in orice camera din locuinta.

La fel de potrivite sunt si covoarele pufoase, mai greu de intretinut decat cele din impletituri.

Daca vrei sa cumperi covoare pufoase pentru casa, trebuie sa te ocupi de curatarea lor profesionala de cel putin doua ori pe an, pentru a le mentine aspectul placut.

Lumina naturala

Anul acesta aduce in prim plan intoarcerea la natura si folosirea surselor de lumina naturala de fiecare data cand este posibil.

Lumina naturala reprezinta unul dintre punctele cheie in amenajarile interioare; cu ajutorul acesteia iti poti manifesta atat creativitatea, cat si buna dispozitie.

Opteaza pentru perdele si draperii in mai multe straturi si in aceeasi culoare, avand posibilitatea de a gestiona cantitatea de lumina care iti intra in casa, dupa bunul plac.

Paleta de culori

Este posibil ca griul sa fie in continuare alegerea neutra pentru multe interioare, dar anul acesta culoarea va fi mai pronuntata.

Culorile mai indraznete se regasesc atat pe pereti, cat si pe mobilier, in special in colectiile de canapele.

Interioarele temperamentale sunt mai populare ca niciodata, prin culori precum mov, albastru marin si verde smarald.

Nuantele inchise de verde vor deveni una dintre cele mai folosite note de culoare in designul interior in acest an.

Este o culoare perfecta pentru a crea un contrast in incaperile in care predomina albul si neutrul, precum si bejurile si maroul. Este o culoare care adauga, de asemenea, multa profunzime spatiilor interioare.

Dar mai presus de toate, si mai ales ca o consecinta a nevoii de a fi in casele noastre, confortul primeaza in fata oricarui alt tip de decor.

Camerele confortabile, decorul relaxat, iluminatul necentralizat, lenjeria de pat calduroasa, catifeaua, lemnul natural, pieile de culoarea caramelului si alte tendinte naturale ne inspira sa facem din casa noastra un adevarat loc de odihna si de fericire.

Uncategorized