Ajuta ceaiul verde la slabit sau e doar un mit?

Ajuta ceaiul verde la slabit sau e doar un mit?

Ceaiului verde i se atribuie o serie larga de beneficii, iar printre acestea si faptul ca ne ajuta sa slabim datorita antioxidantilor si mineralelor pe care le contine.

Ce este ceaiul verde?

Ceaiul verde este facut din frunzele plantei Camellia sinensis. Din aceeasi planta este facut si ceaiul negru, ceaiul oolong sau popularul ceai matcha. Doar ca fiecare tip de ceai este caracterizat printr-un proces diferit al prelucrarii frunzei de Camellia Sinensis si astfel se ajunge la gusturi diferite si la ceaiuri cu proprietati diferite.

Mult mediatizatul ceai Matcha, care este acum in trend, este cea mai concentrata varianta de ceai verde si vine cu o varietate de beneficii, inclusiv folosirea sa pentru slabit. Pudra Matcha Slim intra in aceeasi categorie a bauturilor pentru slabit si este facuta tot din pudra de frunze de ceai verde + inca alte cateva plante.

Cum ne ajuta ceaiul verde sa slabim?

Datorita nutrientilor pe care ii contine, ceaiul verde ne accelereaza metabolismul rezultand intr-o ardere mai rapida a grasimilor. Substantele de baza care accelereaza metabolismul sunt cafeina si catehinele(antioxidantii) pe care ceaiul le contine.

Studiile au aratat ca cei care sufereau de obezitate si au folosit ceai verde pentru a slabi au beneficiat de un mic impact pozitiv. Dar impactul asupra pierderii in greutate nu a fost asa de mare incat cercetatorii sa sustina clar si tare ca ceaiul verde are impact masiv asupra pierderii in greutate. Cei care au participat la studii au baut cantitati mai mari de ceai verde si variante mai concentrate, precum ceaiul Matcha, astfel incat rezultatele sa apara mai rapid.

Chiar daca ceaiul verde ne ajuta sa slabim, nu este indicat sa bem mai mult de 3 cesti pe zi. Fiindca precum majoritatea lucrurilor care sunt consumate in exces, la un moment dat pot dauna.

In concluzie, ceaiul verde este doar un ajutor in procesul nostru de pierdere in greutate. Nu putem doar sa bem ceai verde si sa ne asteptam sa slabim!

Comunicate de presa