Afla mai multe despre serviciile de medicina muncii inainte de angajare

Cunosteai aceste aspecte despre medicina muncii?

medicina muncii

Angajatorul este responsabil sa se asigure ca angajatii sai au acces la ingrijiri medicale la locul de munca. Indiferent de slujba pe care o face un angajat, acesta are intotdeauna dreptul la ingrijiri medicale. In medicina muncii, angajatii pot avea acces gratuit la mai multe controale de rutina si au acces si la alte servicii oferite la pret redus.

Aceasta inseamna ca isi pot verifica sanatatea fara a fi nevoiti sa plateasca multi bani. Acest tip de serviciu a fost conceput initial pentru persoanele care lucrau in industrii periculoase, cum ar fi minerit sau productia de masini. Acesta a fost menit sa ajute la prevenirea si tratarea ranilor care s-ar putea intampla la locul de munca. Dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, medicii specializati in tratarea persoanelor care fusesera ranite la locul de munca au inceput sa se extinda in alte domenii, cum ar fi bancar, comert si guvern. Astazi, exista o ramura a medicinei numita medicina muncii, care acopera o multime de tipuri diferite de locuri de munca si profesii.

Ce tipuri de analize se fac?

Exista cateva tipuri diferite de teste pe care medicii de medicina muncii le folosesc pentru a verifica starea de sanatate a oamenilor. Ei folosesc aceste teste pentru a vedea daca cineva este suficient de sanatos pentru a face o treaba sau pentru a vedea daca cineva a fost expus la ceva la locul de munca care l-ar putea imbolnavi.

Exista doua tipuri principale de teste care se fac in mod obisnuit in Bucuresti: coprocultura si coproparazitologie. Aceasta analiza este folosita foarte mult de persoanele care lucreaza in industria alimentara si a cateringului.

Motivul acestor teste este de a ne asigura ca angajatii care manipuleaza alimente nu au nicio boala care ar putea fi transmisa persoanelor care mananca alimente. Lucratorii din domeniul medical si al saloanelor de infrumusetare vor face teste pentru boli precum hepatita B si C, precum si HIV (virusul care provoaca SIDA).

Sindromul de imunodeficienta acuta. In acest caz, vom recolta si o proba de sange. Acest lucru este diferit de alte parti ale corpului unde nu colectam sange. Persoanele care lucreaza la saloanele de coafura si frizerie sunt testate pentru sifilis deoarece folosesc obiecte ascutite care pot provoca rani sau iritatii clientilor lor. Daca au sifilis, ar putea transmite boala clientilor lor.

Ce teste fac cei care manuiesc utilaje sau masini?

Urmatoarele analize medicale sunt efectuate de persoanele care conduc masina companiei sau folosesc utilaje precum stivuitoare sau camioane. Un test ECG va masoara inima. Un test de glicemie masoara nivelul de zahar din sange. Un test de acuitate vizuala masoara cat de bine poti vedea. O audiograma masoara cat de bine puteti auzi. Un test psihologic masoara capacitatea totala de a manui acele utilaje sa masini.

Vino si tu la Romgermed pentru testarea de medicina muncii!

Lasă un comentariu