Aeroporturile din Iași, Suceava, Bacău afectate de criza anulării curselor Blue Air

În prezent, cursele Blue Air sunt anulate, ceea ce a afectat peste 54 000 români din țară și Diaspora. Aeroporturile din Iași, Sceava și Bacău operau curse Blue Air, mai ales spre destinații unde moldovenii mergeau la muncă în străinătate. Guvernul României a încercat să rezolve criza pasaferilor blocați pe aeroporturi din lume, unde cursele Blue Air nu au mai decolat spre România. Pentru aeroporturile din țară, deci și din Moldova, Guvernul i-a sfătuit pe români să se descurce cum pot. În prezent, s-a făcut apel la TAROM să preia turișii din Tel Aviv, dar TAROM declară că nu poate opera în curse anulate de Blue Air fără să primească bani care să acopere cheltuielile de zbor și întreținere.

Conturile Blue Air au fost blocate din cauza datoriilor, iar operatorul low-cost a decis să anuleze zborurile deși blocarea conturilor nu obliga direct la suspendarea zborurilor pe termen nelimitat. Deși conturile au fost deblocate și compania a primit o reeșalonare a unei părți a datoriei, lucrurile nu se mișcă deloc.

Județele Moldovei oferă cel mai mare număr de călători spre Spania, Italia, Franța unde aceștia muncesc în viața de zi cu zi. Perioada concediilor s-a terminat, școlile au început, deci afluxul de pasageri dornici de îmbarcare era foarte mare.

Practic este prematur să se calculeze prejudiciile financiare și morale aduse de decizia Blue Air de a suspenda zborurile în țară și pe plan extern.

Lasă un comentariu