5 plante de sezon care nu trebuie să lipsească din solar

5 plante de sezon care nu trebuie să lipsească din solar

Dacă tocmai ai început activitățile în agricultură și te afli la început de drum, e bine să asculți câteva sfaturi și recomandări pentru ca, în final, recolta să fie una bogată și să te bucuri de roadele muncii tale. Atunci când ai un solar în care crești diverse soiuri de legume și fructe, e important să investești în semințe de calitate, dar și să plantezi tipurile potrivite de plante, potrivite în ceea ce privește zona geografică în care te afli, solul și condițiile meteorologice, precum și perioada anului. În continuare vei descoperi care sunt 5 plante potrivite în funcție de sezon, care vor avea șanse mari, îngrijite corespunzător, de a ajunge la maturitate în condiții normale. 

  • Roșii cherry

Roșiile cherry se numără printre cele mai profitabile și rentabile tipuri de plante potrivite pentru a fi cultivate în solar. Dacă este menținută temperatura potrivită în interior, roșiile cherry pot să reziste și să se dezvolte chiar și în timpul iernii. Cel mai important este să cumperi răsaduri de roșii de calitate superioară, pentru ca semințele să fie calitative la rândul lor și să aibă putere germinativă ridicată.

  • Salată verde

Salata este una dintre cele mai puțin pretențioase legume, așa că plantarea ei în solar este recomandată indiferent de sezon. Cel mai important lucru atunci când ai o cultură de salată în solar este să te asiguri că solul are umiditate suficient de ridicată pentru ca planta să se dezvolte fără probleme. În cazul în care, la câteva zile după plantarea răsadurilor observi goluri în spațiile respective, înlocuiește-le rapid cu altele. În acest mod, te asiguri că o să ai o cultură bogată.

  • Castraveți

În perioada primăvară-vară care tocmai se apropie poți să iei în calcul cultivarea de castreți în solar, asta deoarece această legumă necesită un solar semiîncălzit, iar temperatura de afară crește în noul sezon. Atât castraveții cu frunze lungi, cât și cei cu frunze semilungi sunt potriviți pentru a fi plantați în solar în lunile de primăvară. 

  • Vinete 

Vinetele au nevoie de temperaturi medii spre ridicate și sunt afectate de temperaturile care scad sub 12 grade Celsius. De asemenea, umiditatea excesivă poate să le oprească dezvoltarea, așa că, dacă vrei să ai o recoltă bogată și sănătoasă, este esențial să menții condițiile potrivite în solar. 

  • Ardei

Culturile de ardei în solariile românilor sunt des întâlnite, indiferent de soiul acestora. Pentru ca o cultură de ardei să ajungă la maturitate trebuie ținut cont de faptul că această plantă are nevoie de foarte multă lumină, așa că plasa de umbrire din solar nu trebuie să aibă densitate foarte mare. De asemenea, umiditatea este un factor important, ardeiul necesitând cantități semnificative de apă pentru a crește sănătos. 

Indiferent de cultura pe care o ai în solar, cel mai important lucru este să te informezi cu privirile la condițiile ce trebuie îndeplinite pentru ca aceasta să se dezvolte așa cum îți dorești. Temperatura, umiditatea, lumina sunt doar câteva dintre criteriile care stau la baza unei recolte bogate. 

Comunicate de presa